dag 16: vrije dag in Yangshuo
2 augustus 2015 - Yangshuo, China
Uitslapen en relaxed ontbijten in de mooie tuin van de Yangshuo Mountain Retreat. Dat is hoe onze dag vandaag begon. Om nou de hele dag hier in de tuin te zitten niksen, daar hadden we toch ook niet zo'n zin in. Dus zijn we samen met twee andere gezinnen uit onze groep maar eens in het boek van het hotel gaan bladeren met mogelijkheden voor excursies in de omgeving. Omdat we niet te ver weg wilden gaan, besloten we om naar de Dragon Cave te gaan. Dit was zo'n drie kilometer verderop. Het hotel wilde evt. wel een taxi voor ons regelen, maar wij hadden toch meer zin in een ritje met de TukTuk. Ook geen probleem. Een half uurtje later stonden er drie rammelende karretjes voor het hotel. Het was een lachwekkend ritje van ongeveer 20 minuten. De Dragon Cave stelde niet zo heel veel voor. Een grot waarin gekleurde lampen zijn gericht op de stalagmieten en stalactieten. Waar ze in Europa proberen de grotten zo goed mogelijk te bewaren voor het nageslacht, maken ze er hier één grote kermisattractie van met licht en geluid. Chinezen gebruiken hun fantasie heel veel. In elke berg zien ze een figuur in de vorm van de berg. Dit was in deze grot ook het geval. Er zou een drinkende olifant te zien zijn, een springende vis enz. Alleen wij zagen het niet. Na een half uurtje waren we weer buiten. Opeens bleken de TukTuk chauffeurs nog voor de poort te staan. We hadden wel zin in een uitgebreider ritje. Met handen en voeten (en een mobiele telefoon waarmee de "opper-TukTuk-er" naar het hotel belde om onze wens te laten vertalen) lukte het ons om een via een grote omweg naar het hotel toe te TukTuk-en. We hebben in een deuk gelegen. Over kiezelpaadjes, gaten in de weg enz. zijn we ruim een half uur dwars door de velden terug naar het hotel gereden. Dit is het echte China; zittend in een TukTuk om je heen kijken en prachtige bergen, palmbomen, bamboo en rijstvelden zien.
Bij het hotel aangekomen hebben we geluncht en zijn de kinderen in de rivier gaan spelen. Ze hebben de hele middag met hun waterpistooltjes op passerende bamboo-vlotten geschoten. Vaak kregen ze de volle laag terug doordat de mensen op het vlot ook waterpistolen hadden, soms werd het totaal niet gewaardeerd. Maar de ouders hebben zich zo ook vermaakt, door vanuit de tuin het hele schouwspel gade te slaan. En na een lekkere douche en diner is het nu tijd om te gaan slapen. Want morgen is een beetje een vervelende dag. Om 12.00uur moeten we uitchecken, maar we worden pas om 19.00uur opgehaald voor onze vlucht naar Chengdu die om 22.30u vertrekt. We landen dan pas om 0.15uur in Chengdu en moeten dan nog naar het hotel. Een vermoeiend hang-dagje zal het dus waarschijnlijk wel worden.
Francisca:4 augustus 2015Zo wordt het bij het bijna een 'gewone' vakantie ;)! Ook wij zijn naar de grotten geweest in Frankrijk! En de Fransen hebben ook fantasie! Wij hebben ook olifanten, krokodillen en een 'maagd' gezien, soms met enige moeite. De verlichting was wel anders :)!