dag 13: vrije dag in Guilin

30 juli 2015 - Guilin, China

Ondanks dat we vandaag een vrije dag hadden, zijn we toch maar om 8.00uur opgestaan, omdat er anders waarschijnlijk niets Westers meer te eten zou zijn voor ons bij het ontbijt. Gelukkig, er was brood. Maar helaas geen boter of ander beleg. Alleen een heel klein beetje aardbeienjam. En zelfs geen mes. Dan maar banaan prakken met een Chinees porseleinen lepeltje en dat op het brood doen. Toen we zo goed als klaar waren hadden ze toch nog ergens een mes gevonden, maar ja, dat was nu niet meer nodig. Na het ontbijt hebben we een wandelingetje gemaakt langs het meer tegenover het hotel en zijn we naar een klein supermarktje gelopen om chips, cakejes enz. voor de lunch te halen. Dat is voor de meeste Westerlingen hier een beter alternatief dan eten in een Chinees restaurant. Onderweg hebben we onze ogen goed de kost gegeven. Erg grote beestjes (Sara vindt het maar niets), mensen die dansen, mensen die Tai-Chi aan het beoefenen zijn enz. Leuk om te zien! 's Middags zijn we met de taxi naar het centrum van Guilin gegaan. En hebben daar even door de oude winkelstraat gelopen. De moderne winkelstraat met alle gigantische warenhuizen en dure kledingmerken dat geloven we inmiddels wel. Eigenlijk vonden we het veel te warm om nog veel verder te lopen, dus zijn we maar teruggegaan naar het hotel. Een heerlijke duik in het zwembad zorgde aan het einde van de middag voor wat afkoeling. Aangezien we morgen weer vroeg moeten vertrekken om de boot naar Yangshuo te halen, hadden we geen zin om lang te gaan zoeken naar avondeten. Op internet maar het (Chinese) adres van de Pizza-hut opgezocht. Een foto gemaakt van het scherm (de karakters overschrijven is toch niet te doen) en dit aan de taxi-chauffeur laten zien. Ja, dat werkte. De taxi-chauffeur moest even zoeken, maar we hebben weer heerlijk kunnen eten vanavond. Sara wilde graag nog eens met de TukTuk rijden. Helaas konden we er geen vinden. Het werd dus weer een taxi terug naar het hotel. Morgen varen we met de boot over de Li-rivier van Guilin naar Yangshuo. Het belooft een prachtige vaart te worden dwars door de wonderschone natuur van het Karstgebergte. In Yangshuo gaan we dan drie nachten slapen in een prachtig gelegen hotel aan de Li-rivier.

1. Ingrid:
    30 juli 2015
    Ik denk dat jullie dan in het verkeerde restaurant zaten met het ontbijt. Wij hadden mes en vork en een uitgebreid ontbijt inclusief omelet.
    Tot morgen!
  2. Sebastiaan, Corine, Noa en Sara:
    30 juli 2015
    Ingrid: Het zal toch niet waar zijn dat we zo vroeg zijn opgestaan en dan ook nog verkeerd zaten! Of gewoon op het verkeerde tijdstip daar geweest! Morgen nog een poging.